Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.
Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.

Μέχρι που θα φτάσει η κοροϊδία

 
Οι διαιτολόγοι τα τελευταία χρόνια ζουν (επαγγελματικά) ένα ασταμάτητο ασανσέρ. Από την επαγγελματική άνθιση και εκτόξευση στα ουράνια, στις αρχές της δεκαετίας του 90, βυθίζονται , στις μέρες μας, στα τάρταρα της οικονομικής κρίσης.
Φυσικά και υπάρχει πάντα η ανάγκη για την παροχή υπηρεσιών ενός διαιτολόγου. Ούτε τα ποσοστά της παχυσαρκίας μειώθηκαν, το αντίθετο θα έλεγα, ούτε υπήρξε μία εξέλιξη στην επιστήμη τόσο σημαντική που να ακυρώσει τους διαιτολόγους.
Μάλιστα λόγω της οικονομικής κρίσης αυξήθηκαν σημαντικά τα κλινικά περιστατικά και είναι πλέον πιο συνειδητοποιημένη η προσέλευση στον επαγγελματία διαιτολόγο. Λεφτά περισσευούμενα δεν υπάρχουν και τα όποια είναι προγραμματισμένα για τον διαιτολόγο είναι μετρημένα και πρέπει να πιάσουν τόπο.
Δεν υπάρχουν λεφτά για πέταμα; Και όμως υπάρχουν ! Και δεν είναι λίγοι εκείνοι που τα πετάνε (χωρίς να το ξέρουν) κυριολεκτικά στα σκουπίδια! Γιατί σκουπίδια είναι τα κάθε λογής ψευτοδιαγνωστικά τεστ (σαν αυτό που προβάλουν συχνά διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές) και σκουπίδια είναι οι “υπηρεσίες” που παρέχουν οι διάφοροι “ειδικοί” που λειτουργούν σαν παράσιτα στο χώρο της επιστήμης της διατροφής.
Δεν είναι μόνο οι διάφοροι ψευδοπροφήτες που μέσα από επιστημονικούς ακροβατισμούς “κηρύττουν» τις απίθανες θεωρίες τους, είναι και αυτοί οι ΑΘΛΙΟΙ που παριστάνουν τους θεραπευτές σε αφελείς και απελπισμένους ανθρώπους. Τι να πρωτοθυμηθούμε; Τα κουκούτσια βερίκοκου, το όζον, τις αλκαλικές δίαιτες, τα μεγαθαύματα του βιοσυντονισμού, τις ορθομοριακές λύσεις (προθάλαμο του εμπορίου σκευασμάτων), τα μαγικά χάπια πράσινου καφέ, τις θαυματουργές πέτρες; Τι από όλα να πούμε;
Και όλα αυτά μπροστά στα μάτια της επίσημης πολιτείας που σφυρίζει προκλητικά αδιάφορα και κλείνει τα μάτια σε αυτά που γίνονται ακόμα και στα σκαλοπάτια των υπηρεσιών τους. Όπως εκεί στο Υπουργείο Υγείας που κάποιοι ανειδίκευτοι πωλητές, με αυτοσχεδιους πάγκους δωρεάν λιπομετρησεων, είχαν στήσει “μαγαζάκι γωνία» κυριολεκτικά 10 βήματα από την πόρτα του υπουργείου!
Βέβαια ο νόμος είναι νόμος αλλά ακόμα να βρεθεί ένας εισαγγελέας να μπει να καθαρίσει τον κόπρο του Αυγείου. Και να πει κανείς ότι δεν είναι ορατός. Απλά ακόμα δεν έχουμε θρηνήσει ένα νεκρό… Όμως μέχρι τότε όλοι θα αναρωτιόμαστε μέχρι που θα φτάσει η κοροϊδία.
  • παχυσαρκία
  • Διαιτολόγος

Πηγή: http://diatrofi.gr/index.php/diaita/diatrofikoi-mythoi/item/3768-%CE%9C%CE%AD%CF%87%CF%81%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%B1-%CF%86%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%8A%CE%B4%CE%AF%CE%B1