Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.
Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.

Γιατί δε πρέπει να κάνω τη δίαιτα της διπλανής μου;

 
Διανύουμε ήδη το πρώτο μήνα του καλοκαιριού και σχεδόν σε όλους μας έχει περάσει η σκέψη ότι πρέπει να ξεκινήσουμε δίαιτα για να μπορέσουμε να βγούμε με άνεση στη παραλία. Άλλοι το έχουν κάνει ήδη, ενώ άλλοι περιμένουν τη κατάλληλη στιγμή. Το ζήτημα όμως είναι ότι οι περισσότεροι ψάχνουν την πιο εύκολη, γρήγορη και οικονομική λύση.
Δίαιτες γενικά υπάρχουν παντού. Πόσες φορές προβάλλονται στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο δίαιτες διασήμων για να μπορέσετε να τις ακολουθήσετε και εσείς και να αποκτήσετε το υπέροχο σώμα που έχουν και οι ίδιοι; Από την άλλη πλευρά πόσες φορές έχουμε ακούσει (και εγώ προσωπικά) το “φιλενάδα αδυνάτησες, πες μου τί έκανες για να το εφαρμόσω και εγώ» και όταν η απάντηση στο ερώτημα είναι “ότι ακολουθώ μία δίαιτα από κάποιον διαιτολόγο» τότε η συνέχεια στη συζήτηση είναι η εξής: “να μου την δώσεις και εμένα γιατί θέλω να χάσω κάποια κιλά». Εύκολες, γρήγορες και οικονομικές λύσεις, χωρίς ποτέ να μπείτε σε επιπλέον διαδικασία σκέψης. Το θέμα όμως είναι ότι η αντιγραφή και η εφαρμογή αυτών των διαιτολογίων θα έχει το αποτέλεσμα που περιμένετε ή μήπως θα είναι αρνητικό για τον οργανισμό σας;
Ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός. Το ίδιο και ο ανθρώπινος οργανισμός. Δίαιτα με δίαιτα διαφέρει σε κάθε άτομο και πάντα εξαρτάται από πολλούς και διάφορους παράγοντες που ίσως να μην σας είχαν περάσει ποτέ από το μυαλό. Για τον σχεδιασμό ενός διαιτολογίου σημαντικό ρόλο παίζει το βάρος του κάθε ατόμου, το ύψος, η ηλικία, η φυσική του δραστηριότητα, το ιατρικό ιστορικό, ο βασικός μεταβολισμός, οι ενεργειακές ανάγκες, οι διατροφικές του συνήθειες κ.α. Για παράδειγμα, είναι εντελώς διαφορετικές οι θερμίδες που απαιτούνται για κάποιον που έχει έντονη φυσική δραστηριότητα από κάποιον που έχει καθιστική ζωή. Το ίδιο ισχύει και γι αυτόν που έχει έναν αυξημένο μεταβολισμό συγκριτικά με κάποιον που ο μεταβολισμός του είναι χαμηλότερος. Επίσης, να θυμάστε ότι μία δίαιτα σχεδιάζεται και προσαρμόζεται από έναν ειδικό ανάλογα το στόχο που θέτει με το κάθε άτομο ξεχωριστά.
Επομένως, θεωρείται εύκολο να πάρετε και να εφαρμόσετε τη δίαιτα ενός φίλου σας ή του γείτονα, αλλά ίσως το αποτέλεσα αυτής της κίνησης να είναι αντίστροφο από αυτό που θα θέλατε και που θα περιμένατε.
Σταματήστε, λοιπόν, να δανείζεστε τις δίαιτες από τον διπλανό σας σα να είναι ένα απλό μπλουζάκι. Επισκεφτείτε έναν ειδικό, προσαρμόστε το διαιτολόγιο σας πάνω στα δικά σας δεδομένα και τις διατροφικές συνήθειες και πετύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα για ένα ιδανικό και υγιές σώμα.
  • δίαιτα
  • μεταβολισμός
  • Διαιτολόγος
  • θερμίδες

Πηγή: http://diatrofi.gr/index.php/diaita/diaites/item/3816-%CE%93%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%B4%CE%B5-%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CF%89-%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%AF%CE%B1%CE%B9%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CF%80%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%82-%CE%BC%CE%BF%CF%85