Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.
Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.

Παγωτό

 
Ένα προϊόν γάλακτος που παρασκευάζεται από την κατάψυξή αυτού και μείγματος άλλων υλών είναι το παγωτό. Αυτό, ή κάποιο παρόμοιο παρασκεύασμα είναι γνωστό από την εποχή των αρχαίων Αιγυπτίων και είναι πολύ διαδεδομένο σε όλο το κόσμο.
Το παγωτό αποτελείται από τα συστατικά του γάλακτος (λίπος, πρωτεΐνες και ζάχαρα) καθώς και από υλικά πρόσθετα (ζάχαρη, φρούτα, καφέ, σοκολάτα, χρωστικές κ.α) και σταθεροποιητές.
Απαραίτητη προϋπόθεσή είναι, το γάλα που χρησιμοποιείται για παγωτό να βράζεται ή να παστεριώνεται μετά την προσθήκη των διαφόρων υλικών προκειμένου αυτό να εξυγιαίνεται από μικροοργανισμούς που μπορεί να περιέχει. Μεγάλη προσοχή πρέπει να δίνεται στο προσωπικό και στα διάφορα σκεύη και μηχανήματα που έρχονται σε επαφή με το παγωτό το οποίο είναι πολύ ευαίσθητο, ιδίως όταν ανέβει η θερμοκρασία συντήρησης του.
Η θερμοκρασία διάθεσης του παγωτού (η οποία πρέπει να ελέγχεται με θερμόμετρο που υπάρχει υποχρεωτικά στην προσθήκη του καταστήματος), πρέπει να είναι -10οC τουλάχιστον έτσι ώστε το παγωτό να μη λιώνει.
Απαγορεύεται η διάθεση στην κατανάλωση λιωμένου παγωτού καθώς και παγωτού το οποίο έλιωσε και επανακαταψύχθηκε, γιατί αυτό εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία.
Επίσης το καταναλωτικό κοινό πρέπει να γνωρίζει ότι οι προθήκες πώλησης κυρίως του παγωτού χύμα, πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον 1 μέτρο μακρυά από την είσοδο του καταστήματος και ότι το ειδικό κουτάλι που χρησιμοποιείται για τη λήψη και σερβίρισμα του παγωτού πρέπει να διατηρείται σε διαφανές δοχείο με καθαρό πόσιμο νερό που θα ανανεώνεται κάθε μια ώρα
  • τρόφιμο
  • παγωτό

Πηγή: http://diatrofi.gr/index.php/food/food/item/3873-%CE%A0%CE%B1%CE%B3%CF%89%CF%84%CF%8C