Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.
Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.

Στα ίδια βήματα

 
Tο τέλος του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου βρήκε τη χώρα μας με σοβαρά προβλήματα. Πολλές βασικές υποδομές, βιομηχανικές εγκαταστάσεις αλλά και κατοικίες ήταν κατεστραμμένες από το πόλεμο. Το βιοτικό επίπεδο ήταν εξαιρετικά χαμηλό και τα νέα δεινά του εμφύλιου πολέμου (του μοναδικού σε όλη την Ευρώπη) ώθησαν πολλούς Έλληνες είτε να μετακινηθούν προς τα αστικά κέντρα είτε να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον σε ξένες χώρες, κύρια της Δυτικής Ευρώπης.
Μιας Ευρώπης που προσπαθούσε να ανακάμψει από την φρίκη του πολέμου και αντιδρώντας σε αυτή ξεκινούσε να κτίζει δομές και συστήματα κοινωνικού κράτους που στήριζαν τους πολίτες και αναβάθμιζαν την ποιότητα της ζωής τους.
Πολλοί συμπατριώτες μας βρήκαν το προορισμό τους ακόμα και σε αυτή τη Γερμανία, μία χώρα εχθρό που είχε προκαλέσει τόσα δεινά στο τόπο μας. Εργάστηκαν, πρόκοψαν, έκαναν οικογένειας και αρκετοί γύρισαν στο τόπο τους για τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής τους. Οι μνήμες της ξενιτιάς δεν έσβησαν και ακόμα μέχρι σήμερα πολλοί μιλάνε με ανάμικτα συναισθήματα για εκείνα τα χρόνια.
Η ιστορία λένε επαναλαμβάνεται σαν φάρσα ή σαν τραγωδία και στις μέρες μας ένα νέο προσφυγικό κύμα ακουμπάει τις ελπίδες και τα όνειρά του στις ακτές τις Ευρώπης πολλές φορές με απώλειες και θύματα. Κατά χιλιάδες φτάνουν στις ακτές μας με ελάχιστα υπάρχοντα και αναζητούν το ίδιο μονοπάτι που ακολουθήσαμε και εμείς προς την ίδια κατεύθυνση.
Εγκαταλείπουν το τόπο τους (και αυτοί) θύματα ενός ακόμα αδελφοκτόνου εμφύλιου πολέμου που συνδυάζει όμως και την παράνοια του πιο βάρβαρου και παράλογου θρησκευτικού φανατισμού. Οι εικόνες από τον τόπο τους προκαλούν φρίκη και αποτροπιασμό στην πολιτισμένη Ευρώπη που όμως με κάθε τρόπο βάζει εμπόδια στην πορεία τους. Και μπορεί στη χώρα που δοκιμάζεται σκληρά οι συλλογικές μνήμες της δικής μας αντίστοιχης ιστορίας να ωθούν το λαό μας σε πολύπλευρη συμπαράσταση, άλλες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής οικογένειας παρουσιάζουν το πιο σκληρό και φοβικό πρόσωπο.
Για μία ακόμα φορά όπως και στο σχετικά πρόσφατο ιστορικό παρελθόν (δεν έχουν περάσει παρά μόνο 70 χρόνια από το τέλος του πιο δολοφονικού πολέμου) η Ευρώπη δείχνει την χειρότερη της πλευρά, αποκαλύπτει το σκοτεινό της πρόσωπο και βγάζει στην επιφάνεια όλα αυτά που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το λαμπερό προσωπείο της.
Αν θέλεις να μάθεις τι πραγματικά ισχύει για τους μετανάστες και το μεταναστευτικό, αξίζει να δεις το παρακάτω βίντεο.
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=RvOnXh3NN9w&w=560&h=315]
Γιατί και εμείς σαν Έλληνες έχουμε βαδίσει πολλές φορές στα ίδια βήματα.
  • μετανάστες
  • πρόσφυγες
  • Ευρώπη

Πηγή: http://diatrofi.gr/index.php/diaita/kathimerini-diatrofi/item/3913-%CE%A3%CF%84%CE%B1-%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CE%B2%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1