Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.
Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.

Σκέψεις με αφορμή την παγκόσμια μέρα παχυσαρκίας

 
H Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO) έχει θεσπίσει την 24 Οκτωβρίου Σήμερα Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας για να μας θυμίζει ότι οι άνθρωποι που ζουν στις φαινομενικά υγιέστερες οικονομικά χώρες πάνε απ’ το κακό στο χειρότερο.
Οι κοινωνίες της αφθονίας ταΐζονται με παραμύθια για μια καλύτερη ποιότητα ζωής και μπουκώνονται με άχρηστα αγαθά που τους επιβάλλονται ως απολύτως αναγκαία για το κοινωνικό τους prestige και το δήθεν κοινωνικοεπαγγελματικό τους status.
Οι κάτοικοι των χωρών του δυτικού πολιτισμού καταβροχθίζουν πάσης φύσεως ενέργεια για να αναδείξουν το προσωπικό τους Life Style τρώγοντας, πίνοντας, αγοράζοντας και σπαταλώντας τους πολύτιμους βιώσιμους πόρους που θα έθρεφαν αρμονικά όλο τον πλανήτη. Κι όταν οι μεν πεθαίνουν πρόωρα μην αντέχοντας άλλο από το βάρος της αφθονίας των αγαθών, οι δε… δηλαδή κάπου τα ¾ του λοιπού παγκόσμιου πληθυσμού κυριολεκτικά αγωνίζεται για να επιβιώσει κάνοντας κάθε πρωί την προσευχή τους σε όποιο θεό κι αν πιστεύουν που επέζησαν ακόμα μία μέρα, που είδαν ζωντανά τα παιδιά τους για ένα ακόμα ξημέρωμα στην αγκαλιά τους.
Η παγκόσμια ημέρα της παχυσαρκίας θα έπρεπε να χαρακτηρίζεται ως μια παγκόσμια ημέρα ντροπής και περισυλλογής για τον αδηφάγο εγωισμό των δυτικών χωρών απέναντι στις χώρες και τους λαούς του τρίτου κόσμου. Θα έπρεπε να είναι μια μέρα όπου όλοι θα πρέπει να αναλογιζόμαστε κάθε μέρα πως σ’ αυτό τον πλανήτη όλοι έχουν ίσα δικαιώματα απέναντι στην τροφή, στη περίθαλψη, στη μόρφωση, στην ισότητα και στην ελευθερία.
  • παχυσαρκία

Πηγή: http://diatrofi.gr/index.php/diaita/kathimerini-diatrofi/item/3938-%CE%A3%CE%BA%CE%AD%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BC%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%87%CF%85%CF%83%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%B1%CF%82