Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.
Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.

Βαρεμάρα!

 
Η καθημερινή έγνοια πολλών μαμάδων ειδικά μικρότερων παιδιών, είναι πως θα του δώσουν περισσότερα ερεθίσματα και πως θα βρουν τρόπους να το απασχολήσουν εποικοδομητικά, με διάφορες χειροτεχνίες και δραστηριότητες που θα βοηθήσουν να αναπτυχθεί σωστά το νευρικό σύστημα, η λεπτή και η αδρή κινητικότητα, η όραση, η αφή, η ακοή κτλ κτλ.
Καθώς μεγαλώνει ένα νήπιο και κατακτά τις διάφορες δεξιότητες, παρατηρούμε ότι αρχίζει και συνδυάζει τα ερεθίσματα που έχει πάρει από το περιβάλλον του μέσω της παρατήρησης, αλλά και τα ερεθίσματα που του έχουν δώσει οι γονείς του.
Αν σχεδόν ολόκληρη η μέρα του παιδιού μας καλύπτεται από δομημένες δραστηριότητες τότε υπάρχει κίνδυνος να μην αποκτήσει ποτέ την ικανότητα να επινοήσει μόνο του δραστηριότητες, να φτιάξει μια ιστορία στο μυαλό του, να πειραματιστεί και να αποτύχει ή να επιτύχει…
Είναι πολύ σημαντικό, να αφήσουμε το παιδί μας να ανακαλύψει μόνο του την κλίση του, να κάνει λάθη, να πειραματιστεί, να παρατηρήσει και να δώσει το ίδιο νόημα στην καθημερινότητά του και το κυριότερο να μπορέσει να μάθει μόνο του πως θα διαχειριστεί το ίδιο το χρόνο του.
Παρατηρώντας την κόρη μου σε στιγμές που δε μπόρεσα ή επέλεξα να μην της δώσω εγώ την ιδέα για μια δραστηριότητα, διαπίστωσα πως μπορεί να γίνει τρομερά ευρηματική.
Κατά καιρούς της αρέσει να με βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού, να τακτοποιεί τις σακούλες του σουπερ μάρκετ, να ανοίγει συρτάρια και να βρίσκει διάφορα αντικείμενα και να τους αλλάζει θέση και σειρά όπως παλιές σερπαντίνες με τις οποίες διασκεδάζει πολύ, να βρίσκει υλικά γα πάρτι, να φοράει τα καπέλα και να κάνει πάρτι με τις κούκλες της, να παρατηρεί τη φύση και τη διαδρομή των εντόμων και πολλά άλλα…
Βαρεμάρα!
  • παιδί
  • δραστηριότητα

Πηγή: http://diatrofi.gr/index.php/bri-i/diet-soul/pchycology/item/3976-%CE%92%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%AC%CF%81%CE%B1