

Σπιτικό ζαμπόν γαλοπούλας. Και όμως μπορεί να γίνει!
- 1 κιλό φιλετο γαλοπούλα
- 2 κουταλάκια μέλι
- 2 κουταλάκια θαλασσινο αλάτι ψιλό
- 2 κουταλάκια μίξ για πουλερικά (εγώ χρησιμοποιήσω ένα με πάπρικα, Κάρι και πιπέρια)
- Λίγο δενδρολίβανο.
Παρασκευή
Τοποθετούμε το φιλέτο σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από τα μπαχαρικά και το μελι και τρίβουμε με αυτά το κρέας.
Το γυρίζουμε από την ανάποδη πλευρά και επαναλαμβανουμε με το υπόλοιπα τπτ μίγματος.
Στη συνέχεια βάζουμε το φιλέτο σε μια σακούλα τροφίμων και αφου το τοποθετησουμε σε ένα ταψάκι, το ξεχνάμε στο ψυγείο για 4 μέρες.
Την 4η μέρα αναποδογυριζουμε το φιλέτο, χωρίς να το βγάλουμε από τη σακούλα και το αφήνουμε στο ψυγείο ακόμα 3 μέρες.
Μην φοβάστε, δεν θα μυρίσει το κρέας, αφού το αλάτι δρα σαν συντηρητικό.
Στο τέλος της εβδομάδας, αφαιρούμε τη σακούλα, τοποθετούμε το φιλέτο σε σχάρα και ψήνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 175 βαθμούς αέρα, για 25 με 30 λεπτά.
Αναποδογυριζουμε το φιλέτο στη σχάρα και ψήνουμε για αλλά 25 λεπτά.
Αφού κρυώσει καλά, κόβουμε σε λεπτές φέτες (αν έχετε ηλεκτρικό μαχαίρι ακόμα καλυτερα) και αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο.
{gallery}spitiko_zampon{/gallery}
- συνταγή
- γαλοπούλα