
Εύκολη συνταγή για μπισκότα με ξηρούς καρπούς και cranberries. Ένα ελαφρύ και θρεπτικό snack για μικρούς και μεγάλους.
- 2 κούπες αλευρι ολικής άλεσης
- 1/3 φλιτ ελαιόλαδο
- 1κγ. Μπέικιν πάουντερ
- 1 αυγό
- 3κ.σ. ταχίνι με κακάο σε θερομακρασία δωματίου
- 2κ.σ. μέλι
- 1 χούφτα cranberries
- 1 χούφτα ξηρούς καρπούς ανάλατους
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι και τον χυμό του
- Ξύσμα από δύο μανταρίνια και τον χυμό τους
- 2 βανίλιες
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το μέλι, το ταχίνι, το λάδι , το μπέικιν και τους χυμούς από το πορτοκάλι και τα μανταρίνια και χτυπάμε με το μίξερ. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς και τα cranberries και χτυπάμε λίγα λεπτά ακόμα μέχρι το μείγμα να γίνει μία σφιχτή μάζα.
Απλώνουμε σε ένα ταψί μία λαδόκολλα και βάζουμε πάνω το μείγμα αφού πρώτα το έχουμε σχηματίσει σε μπισκότα. Ψήνουμε για 20 λεπτά σε αέρα.
- συνταγές
- γλυκό