Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.
Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.

Από το Α στο Β 5-1-2016

point-a-and-point-b
 
Πιθανότατα το μεγαλύτερο εμπόδιο για κάποιον, να ξεκινήσει μία προσπάθεια να διαχειριστεί το σωματικό του βάρος, είναι η αναβλητικότητα και η έλλειψη αποφασιστικότητας. Το περίφημο “Δίαιτα από Δευτέρα αλλά ποια Δευτέρα” δεν είναι τυχαίο. Περιγράφει με χιουμοριστικό τρόπο αυτό που βιώνουν καθημερινά οι πιο πολλοί άνθρωποι.
Αν και τα αίτια μπορεί να είναι διαφορετικά (έλλειψη χρόνου, αδυναμία προετοιμασίας, κακή συγκυρία, αποφυγή της διαδικασίας) τα αποτελέσματα είναι τα ίδια. Τα κιλά δεν φεύγουν, η διατροφή (τις πιο πολλές φορές) δεν βελτιώνεται, τα προβλήματα υγείας (αν υπάρχουν) παραμένουν και το πρόβλημα μετατοπίζεται ή πιο σωστά διαιωνίζεται στο μέλλον. Μια πιθανά προσωρινή κατάσταση μετατρέπεται σε μόνιμη και η έναρξη της προσπάθειας γίνεται ακόμα πιο δύσκολη.
Και όμως όλα είναι πιο απλά αν κάποιος δει την όλη διαδικασία μέσα από το πρίσμα της ομαλής μετάβασης από την μία φάση Α στη φάση Β. Όπως και η Ρώμη (με τους τόσους θαυμαστές και θαυμάστριες) δεν κτίστηκε σε μία μέρα, έτσι μερικές φορές και η σωστή (μακροχρόνια και μόνιμη) προσπάθεια διαχείρισης του σωματικού βάρους αλλά και διόρθωση της καθημερινής διατροφής μπορεί να γίνει τμηματικά βάζοντας μικρούς εφικτούς στόχους. Όχι στόχους απώλειας κιλών αλλά στόχους επίτευξης μικρών καθημερινών βελτιώσεων.
Για παράδειγμα να τρώμε καθημερινά πρωινό, να βάλουμε στη καθημερινότητά μας πιο πολλά φρούτα, να ξεκινάμε το γεύμα μας με σαλάτα, να παίρνουμε κάθε μέρα φαγητό στη δουλειά (και να το τρώμε), να μασάμε καλά το φαγητό μας κ.λ.π. Μικρά καθημερινά πράγματα που εύκολα προσπερνάμε και που όλα μαζί όμως αποτελούν κομμάτι της καθημερινής μας διατροφικής προσωπικότητας.
Προσωπικότητα που κτίζουμε καθημερινά μέσα από τα βιώματα μας και τις συνθήκες ζωής μας και που με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο μεταφέρουμε στα παιδιά μας και στους διπλανούς μας. Έτσι λοιπόν όπως βιώνουμε αυτές τις αλλαγές στο χαρακτήρα μας, υπάρχουν και αυτές οι αλλαγές που έγιναν ή πρέπει να γίνουν στη διατροφή μας και στην σχέση μας με το φαγητό. Συνήθειες που ξεκίνησαν από ένα οικογενειακό τραπέζι και άλλαξαν στο πέρασμα του χρόνου μέσα από τη επιρροή ενός συντρόφου, την συνεύρεση με ανθρώπους με διαφορετική κουλτούρα (όχι απαραίτητα διατροφική) ή τις συνθήκες δουλειάς και ζωής.
Κάποια πράγματα άλλαξαν προς το καλύτερο, κάποια άλλα όμως όχι. Σε κάθε περίπτωση όμως είναι στο χέρι μας να ξεκινήσουμε την διαδικασία μετάβασης προς το καλύτερο και ωφελιμότερο για τον εαυτό μας. Και αυτό σχεδόν ποτέ δεν είναι απαραίτητο να συμπεριλαμβάνει την ένδειξη της ζυγαριάς. Όλα είναι θέμα μιας απλής απόφασης. Που ποτέ δεν είναι αργά να πάρει.
  • διατροφή
  • βάρος

Πηγή: http://diatrofi.gr/index.php/diaita/2012-01-03-12-24-06/item/4025-%CE%A0%CE%BF%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B4%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%AC-%CE%BC%CE%B1%CF%82-4-1-2016