Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.
Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.

Οι υποσχέσεις που φέρνει κάθε καινούργια χρονιά.

oi eyxes tis epomenis xronias
 
Τι μπορείτε να κάνετε φέτος για να έχουν περισσότερες ελπίδες να τις υλοποιήσετε. Με τον καινούργιο χρόνο θα χάσω τα κιλά που “έβαλα» στις γιορτές, θα κόψω το κάπνισμα, θα αρχίσω γυμναστήριο, θα… , θα … και τόσες άλλες βαρύγδουπες δηλώσεις γύρω από το πλούσιο τραπέζι των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, που ανταλλάσσουμε με φίλους μεταξύ αστείου και σοβαρού, δηλώσεις που για τους περισσότερους αποτελούν μια πολυπόθητη ευχή για την αρχή του νέου έτους όπου θα κάνουν τελικά το πρώτο βήμα για την βελτίωση της ζωής τους……
“Ευχές” όμως που ατονούν εύκολα και ξεχνιούνται γρήγορα με το που μπούμε πάλι στην καθημερινή μας ρουτίνα και επιστρέψουμε στην πραγματικότητα μας.
Γιατί συμβαίνει αυτό και οι ευχές του καινούργιου χρόνου σχεδόν ποτέ δεν υλοποιούνται;
Ενώ λοιπόν αυτό που ευχόμαστε πάντα το θέλουμε, δεν είναι η θέληση που μας λείπει, αυτή υπάρχει και είναι και περισσή. Επίσης όταν προβαίνουμε στη δήλωση νιώθουμε και σίγουροι, βέβαιοι ότι ναι τελικά θα το κάνουμε οπότε ούτε η αποφασιστικότητα μας λείπει.
Όμως η αποφασιστικότητα είναι σαν την οργή. Καθώς οι μέρες περνούν χάνει τη δύναμή της, ξεφουσκώνει!!
Κάτι λοιπόν λείπει. Αυτό που λείπει είναι ο σχεδιασμός. Για να μπορέσω να υλοποιήσω πρέπει να έχω ένα κατάλληλο πλάνο, να βάλω προτεραιότητες, να βλέπω στόχους εφικτούς, να αναγνωρίσω τα εμπόδια που έχω για να φτάσω τους στόχους μου, να βρω τεχνικές και εργαλεία για να ξεπεράσω τα εμπόδια αυτά.
Έτσι λοιπόν για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι με το θέμα των κιλών των εορτών ή και των κιλών γενικά. Ο διαιτολόγος είναι ο άνθρωπός που θα πρέπει αρχικά να σας διδάξει πώς να οργανώσετε τους στόχους που θέλετε να υλοποιήσετε. Θα σας βοηθήσει να βάλετε στόχους εφικτούς και πραγματοποιήσιμους. Προσωπικά στο γραφείο μου συναντώ ανθρώπους που υπερεκτιμούν το υπέρβαρο που έχουν. Δηλαδή θεωρούν ότι χρειάζεται να χάσουν πολύ περισσότερα κιλά από αυτά που είναι το ρεαλιστικό τους υπέρβαρο.
Επίσης ο διαιτολόγος θα σας στηρίξει όταν παρεκκλίνετε από τους στόχους σας και θα τονώσει την θέληση σας όταν χρειάζεστε ένα “σπρώξιμο» προς την σωστή κατεύθυνση. Θα είναι εκεί να στηρίξει και να σας θυμίσει τα κίνητρα σας. Θα βοηθήσει στην αναγνώριση των εμποδίων και θα σας δώσει εργαλεία και λύσεις για να υπερπηδήσετε τα εμπόδια και τις διατροφικές παγίδες καθημερινά.
Σκοπός του είναι να σας βοηθά να βρίσκετε ξανά το δρόμο όταν οι “πειρασμοί» (που πάντα υπάρχουν πειρασμοί, γιατί είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης, της ζωής) σας κάνουν να ξεφεύγετε και να παραστρατείτε. Γιατί σημασία δεν έχει να πέσεις, αλλά σημασία έχει να ξανασηκωθείς.
Έτσι λοιπόν για όσους συνεργάζονται ήδη με κάποιον διατροφολόγο μην καθυστερείτε το ραντεβού σας μαζί του με το άγχος μην τον απογοητεύσετε. Η δουλειά του δεν είναι να σας μαλώσει για τις ατασθαλίες σας ή να σας πει ότι περίμενε περισσότερη προσοχή από εσάς. Βρίσκεται εκεί για να είναι συνοδοιπόρος σας σε ένα απαιτητικό ταξίδι προσφέροντας τις γνώσεις, τις συμβουλές και τις εμπειρίες που έχει αποκτήσει μέσα από την εργασία του.
Καλή χρονιά με υγεία για όλους
  • κιλά
  • γιορτές
  • διατροφολόγος

Πηγή: http://diatrofi.gr/index.php/diaita/kathimerini-diatrofi/item/4027-%CE%9F%CE%B9-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%87%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%BA%CE%AC%CE%B8%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%AC