Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.
Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα

lies
 
Ακόμα θυμάμαι ένα ποίημα που είπα σε μια σχολική γιορτή στο Δημοτικό. Το ποίημα ξεκίναγε κάπως έτσι “Ένα σπίτι για να κτίσεις, πρέπει πρώτα να ρωτήσεις, τον μηχανικό…” και ενώ το έλεγα κουνούσα ζωηρά στον αέρα ένα τυλιγμένο σε ρολό κομμάτι ρυζόχαρτο που υποτίθεται ήταν τα σχέδια. Κάπως έτσι θα περίμενε κανείς ότι ισχύει και για την δίαιτα ή την διατροφή. Για ένα πρόγραμμα διατροφής πρέπει να απευθυνθείς στο διαιτολόγο. Αμ δε όμως.
Έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι παλιές (κακές) μέρες που στα τότε κέντρα αδυνατίσματος η κυρία που καθόταν απέναντί σου ήταν οτιδήποτε άλλο εκτός από διαιτολόγος. Η πολιτεία επέβαλε την ύπαρξη πτυχίου για τη νομιμοποίηση της λειτουργίας και η ευτυχής συγκυρία ύπαρξης επιστημόνων διαιτολόγων σε θέσεις διοίκησης στους χώρους αυτούς έκανε πράξη τις νομικές επιταγές.
Τα χρόνια πέρασαν, το επάγγελμα του διαιτολόγου γνώρισε άνθιση, απέκτησε αίγλη και δίπλα στους νόμιμους πτυχιούχους διαιτολόγους εμφανίστηκαν και αυτοί που με διάφορους φανταστικούς τίτλους παρουσιάζονταν σαν ειδικοί ή σαν εξειδικευμένοι “θεραπευτές” σε θέματα δίαιτας και διατροφής. Που όμως όσα και να έλεγαν οι ακαδημαϊκοί (;) τίτλοι που κατέχουν δεν ανταποκρίνονταν στις προδιαγραφές που όριζε η πολιτεία. Θεωρητικά το ζήτημα αντιμετωπίστηκε με την θεσμοθέτηση της Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος όμως έχουμε πολύ δρόμο ακόμα για να δούμε ουσιαστικά αποτελέσματα.
Το μεγάλο το πρόβλημα πλέον είναι το διαδίκτυο. Αυτή η τεράστια ανακάλυψη που πολλαπλασίασε με τρόπο μαγικό την ανθρώπινη γνώση αλλά και ταυτόχρονα όμως απογείωσε την βλακεία και την αγυρτεία. Εύκολα κάποιος μπορεί να βρει κάθε λογής άρθρα και κείμενα γραμμένα από ανθρώπους που μπορείς εύκολα να τους πεις και φανατικούς. Κείμενα κοπτοραπτική προτάσεων από μελέτες, εργασίες που σαν στόχο έχουν να θεμελιώσουν μια άποψη χωρίς να μπαίνουν στο βάθος και στην ουσία του ζητήματος που υποτίθεται αναλύουν. Κείμενα που θεμελιώνουν την άποψη που εκφράζουν μέσα από την τρομολαγνεία και τον εκφοβισμό.
Αρθρογράφοι τους άτομα που δεν έχουν κανένα ουσιαστικό τίτλο να παρουσιάσουν και παραθέτουν νεφελώδεις ιδιότητες ή συμμετοχές σε επιστημονικές εταιρείες που μπορούν να είναι μέλη περίπου όλοι. Κήρυκες μιας “εναλλακτικής”, “ολιστικής” “ορθομοριακής” “διαφορετικής” επιστήμης. Και που αυτή η “διαφορετικότητά”, τους αυτοαναγορεύει σε κριτές πάντων. Αυτοί πρεσβεύουν την απόλυτη αλήθεια, αυτοί μάχονται το σύστημα και τα σκοτεινά κυκλώματα διαπλοκής, αυτοί μάχονται ενάντια σε κάθε συνωμοσία της βιομηχανίας φαρμάκων, τροφίμων κλπ και ο κύκλος της τρομοκρατίας και της υπερβολής καλά κρατεί.
Πέρα λοιπόν από το άρθρο που διαβάζετε, μπείτε στο κόπο να αναζητήσετε και το βιογραφικό του αρθρογράφου. Μεγάλα λόγια, φανταχτερές ιδιότητες, μεγαλόσχημες σπουδές (χωρίς αναφορά σε εκπαιδευτικά ιδρύματα) ή και όταν υπάρχει αυτή είναι εμφανέστατα πλαστή (ακόμα αναζητώ την ιατρική σχολή Ευρωπαϊκής χώρας που υποτίθεται ότι κάποιος είχε τελειώσει) είναι μάλλον κριτήρια αρνητικά και όχι θετικά. Γιατί τις πιο πολλές φορές πίσω από όλο αυτό το κακό χαμό κάποιοι έχουν στήσει μια μεγάλη εμπορική επιχείρηση.
ΥΓ αλήθεια πόσα βιογραφικά μπορεί να έχει κάποιος σε αυτή τη ζωή;
 
  • διατροφή
  • μύθοι

Πηγή: http://diatrofi.gr/index.php/diaita/2012-01-03-12-24-06/item/4030-%CE%A4%CE%B1-%CF%88%CE%B5%CF%8D%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B1