Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.
Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.

Πρωινό και κακές (διατροφικές) συνήθειες

proino
 
Τα άτομα που παραλείπουν το πρωινό γεύμα τείνουν να έχουν χειρότερες διατροφικές συνήθειες σε σχέση με τα άτομα που τρώνε καθημερινά πρωινό. Καταναλώνουν πιο πολλά αναψυκτικά και ροφήματα με ζάχαρη, τρώνε snack με πολλές θερμίδες.
Οι έρευνες στις ΗΠΑ δείχνουν ότι τα άτομα που παραλείπουν το πρωινό τους στερούν από το σώμα τους κρίσιμα θρεπτικά συστατικά. Οι αναλύσεις δείχνουν ότι όσοι καταναλώνουν τακτικά πρωινό λαμβάνουν

  • το 17% των ημερήσιων θερμίδων τους
  • το 58% της ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης D
  • το 42% της βιταμίνης B12
  • το 41% της βιταμίνης Α

Επιπρόσθετα οι μελέτες έδειξαν ότι αυτοί που χάνουν το πρωινό γεύμα τείνουν να καταναλώνουν 40% πιο πολλά γλυκά, 55% πιο πολλά αναψυκτικά, 45% λιγότερα λαχανικά και 30% λιγότερα φρούτα συγκριτικά με αυτούς που κατανάλωναν πρωινό.
Όλες οι παραπάνω κακές συνήθειες σταματούσαν όταν ξεκινούσε η συστηματική κατανάλωση πρωινού.
Τα αποτελέσματα προέκυψαν από τη μελέτη κατανάλωσης πρωινού εστιάζοντας στην ποσότητα πρωτεΐνης που προσλαμβάνονταν σε αυτό.
Μία ομάδα 10 εφήβων που απέφευγαν την κατανάλωση πρωινού χωρίστηκαν σε 3 υποομάδες: μια που δεν κατανάλωνε πρωινό, μία που κατανάλωνε πρωινό με κανονική ποσότητα πρωτεΐνης και μια που κατανάλωνε πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνη.
Μετρώντας τα επίπεδα της πείνας τους αλλά και μια σειρά άλλων δεικτών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση οποιουδήποτε είδους πρωινού, οδηγούσε σε μεγαλύτερο αίσθημα κορεσμού και λιγότερα υπερφαγικά επεισόδια στην διάρκεια της μέρας ειδικότερα όμως στα άτομα που κατανάλωναν πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνη.
Βασικό στοιχείο όμως πέρα από το να υπάρχει το πρωινό σαν γεύμα, είναι και να υπάρχει ποικιλία στις επιλογές αλλά και αυτές να είναι συμβατές με το τρόπο ζωής μας. Γιατί όλοι οι συμμετέχοντες στην έρευνα, παρά το γεγονός ότι βίωσαν τα θετικά αποτελέσματα της κατανάλωσης πρωινού, μέσα σε 6 μήνες σταμάτησαν να το τρώνε.
Ξεκινήστε λοιπόν την μέρα σας με ένα καλό πρωινό. Όμως προσπαθήσετε να το κάνετε αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σας.

  • διατροφή
  • πρωϊνό

Πηγή: http://diatrofi.gr/index.php/diaita/2012-01-03-12-24-06/item/4049-%CE%A0%CF%81%CF%89%CE%B9%CE%BD%CF%8C-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%BA%CE%AD%CF%82-(%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82)-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B5%CF%82