Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.
Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.

Λάθος και πρόχειρες επιλογές (Με καλοπροαίρετη διάθεση)

proxeires lyseis
 
Σε πρόσφατη τηλεοπτική διαφήμιση αεροπορικής εταιρίας, παρουσιάζονταν οι νέες οικογενειακές παροχές υπηρεσίας, ειδικά προσανατολισμένες προς τους νεαρούς πελάτες ταξιδιώτες. Υπηρεσίες ομολογουμένως εξαιρετικές που μόνο αν είσαι γονιός και έχεις πετάξει μαζί με τα παιδιά σου μπορείς να τις εκτιμήσεις.
 
Γιατί και η ουρά στο check in είναι πρόβλημα όταν έχεις να διαχειριστείς τις αποσκευές αλλά και την αδημονία του παιδιού να μπει στο αεροπλάνο και η πτήση μπορεί να γίνει αφόρητη όταν η μονοτονία της κουράσει το παιδί που δεν έχει με τι να απασχοληθεί.
Ακόμα πιο καλή είναι η εικόνα στο σερβίρισα του φαγητού όπου στον ενήλικα σερβίρονται παραδοσιακά ελληνικά φασολάκια που ομολογώ ότι στην σύντομη θητεία μου στο κραταιό Olympic Catering δεν τα είχα συναντήσει σε κανένα κατάλογο γευμάτων. Και είναι θετικότατη η εικόνα αυτή μιας και με αυτό το τρόπο (εφόσον πραγματικά συμβαίνει) υπάρχει τέτοια λίστα παραδοσιακών φαγητών που θα φέρει σε επαφή τον Ελληνικό διατροφικό πολιτισμό με τον όποιο εξωτερικό μας επισκέπτη. Και η όμορφη εικόνα καταρρέει στο επόμενο δευτερόλεπτο.
Εκεί που το παιδί όλο χαρά ανακαλύπτει ότι το πιάτο του δεν διαφέρει από το φαγητό που θα βρει στο όποιο ταχυφαγείο. Κοτομπουκιές (τηγανητές) με ζυμαρικά (;). Και για συμπλήρωμα ένα σοκολατένιο γλύκισμα γνωστής Αμερικάνικης εταιρίας που έχει να κάνει με το πλανητικό μας σύστημα. Αυτή είναι η διευκόλυνση; Αυτή είναι η ειδική φροντίδα για τα παιδιά; Σίγουρα μπορεί η επιλογή αυτή να “βουλώνει στόματα” αλλά είναι πέρα για πέρα προβληματική σε κάθε επίπεδο.
Γιατί και διατροφικά είναι υποβαθμισμένη αλλά και μάλλον περνάει ένα μήνυμα προχειρότητας και επιπόλαιης αντιμετώπισης. Όπως και για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας την ίδια “πρόχειρη λύση” έχουν πολλά σπίτια και νοικοκυριά και ακόμα περισσότερες γιαγιάδες. Που αναζητούν την εύκολη λύση για να μην μείνει νηστικό το παιδί.
Αξιέπαινες οι πρωτοβουλίες σας (φίλεψέ τους), διασκεδαστική η προβολή του μενού σας (κρέας ή ψάρι), αξιόλογες και οι υπόλοιπες διαφημιστικές σας καμπάνιες. Όμως εδώ κάνετε λάθος και προβάλετε λάθος πρότυπα, λάθος επιλογές και το κυριότερο πρόχειρες. Και δεν μας έχετε συνηθίσει έτσι.
ΥΓ Δεν σχολιάζω το μπισκότο ή το κρουασάν στις πτήσεις του εσωτερικού….
  • παιδί
  • αεροπλάνο

Πηγή: http://diatrofi.gr/index.php/diaita/kathimerini-diatrofi/item/4056-%CE%9B%CE%AC%CE%B8%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82-(%CE%9C%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B1%CE%AF%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7)