
Μια απλή και εύκολη συνταγή. Ιδανική για το γλύκισμα των παιδιών στο σχολείο ή για τον απογευματινό μας καφέ.
Υλικά για 10-12 κομμάτια:
⅓ του φλιτζανιού γάλα της επιλογής σου (αγελάδας,κατσικίσιο,αμυγδάλου,σόγιας κτλ)
4 αυγά
½ κουτ.γλυκού μηλόξυδο
¾ του φλιτζανιού σησαμέλαιο
2 & ⅓ φλιτζάνια πολύ καλά βρασμένο κινόα
1 & ¼ φλιτζάνια μέλι
1 & ⅓ φλιτζάνια σκόνη αμυγδάλου κοσκινισμένη
20 γραμμάρια baking powder (1 φακελάκι)
1 κοφτή κουτ.γλυκού μαγειρική σόδα
Μια πρέζα αλάτι
Ξύσμα πορτοκαλιού κατά βούληση
Κανέλλα, γαρύφαλλο κατά βούληση

Εκτέλεση
Ξεκίνα χτυπώντας με το μίξερ τα αυγά με το γάλα και το μηλόξυδο σε χαμηλή ταχύτητα. Στη συνέχεια θα εγκαταλείψεις το μίξερ και θα συνεχίσεις τη νόστιμη δημιουργία με μια σπάτουλα μαρίζ. Πρόσθεσε το μέλι ανακατεμένο στο σησαμέλαιο και το κινόα και ανάμειξε πολύ καλά. Σταδιακά πρόσθεσε τα στερεά υλικά ενώ αναμειγνύεις συνέχεια με απαλές κινήσεις. Η ζύμη είναι έτοιμη για ψήσιμο! Φούρνισέ τη σε φόρμα της επιλογής σου σε προθερμασμένο φούρνο στους 175⁰C και θα είναι έτοιμα σε περίπου 30 λεπτά , ανάλογα με το μέγεθος της φόρμας που θα χρησιμοποιήσεις. Σιγουρέψου βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο, το οποίο πρέπει να βγει στεγνό!

Tips:
Μπορείς να βράσεις το κινόα σε αναλογία με νερό 1:2 όπως το ρύζι κρατώντας χαμηλά τη φωτιά καθ’ όλη τη διάρκεια, και στη συνέχεια κάλυψε την κατσαρόλα με μία καθαρή πετσέτα μέχρι να κρυώσει το κινόα. Εγώ το έβρασα μαζί με ένα ξυλάκι κανέλλας και λίγο χυμό πορτοκαλιού για ενισχυμένο άρωμα!
Μπορείς στη μισή ζύμη να προσθέσεις 2 κουτ. σούπας κακάο, θα γίνουν πεντανόστιμα!
Για έξτρα άρωμα πορτοκάλι μπορείς να αντικαταστήσεις το γάλα με φρεσκοστυμμένο.
⅓ του φλιτζανιού γάλα της επιλογής σου (αγελάδας,κατσικίσιο,αμυγδάλου,σόγιας κτλ)
4 αυγά
½ κουτ.γλυκού μηλόξυδο
¾ του φλιτζανιού σησαμέλαιο
2 & ⅓ φλιτζάνια πολύ καλά βρασμένο κινόα
1 & ¼ φλιτζάνια μέλι
1 & ⅓ φλιτζάνια σκόνη αμυγδάλου κοσκινισμένη
20 γραμμάρια baking powder (1 φακελάκι)
1 κοφτή κουτ.γλυκού μαγειρική σόδα
Μια πρέζα αλάτι
Ξύσμα πορτοκαλιού κατά βούληση
Κανέλλα, γαρύφαλλο κατά βούληση

Εκτέλεση
Ξεκίνα χτυπώντας με το μίξερ τα αυγά με το γάλα και το μηλόξυδο σε χαμηλή ταχύτητα. Στη συνέχεια θα εγκαταλείψεις το μίξερ και θα συνεχίσεις τη νόστιμη δημιουργία με μια σπάτουλα μαρίζ. Πρόσθεσε το μέλι ανακατεμένο στο σησαμέλαιο και το κινόα και ανάμειξε πολύ καλά. Σταδιακά πρόσθεσε τα στερεά υλικά ενώ αναμειγνύεις συνέχεια με απαλές κινήσεις. Η ζύμη είναι έτοιμη για ψήσιμο! Φούρνισέ τη σε φόρμα της επιλογής σου σε προθερμασμένο φούρνο στους 175⁰C και θα είναι έτοιμα σε περίπου 30 λεπτά , ανάλογα με το μέγεθος της φόρμας που θα χρησιμοποιήσεις. Σιγουρέψου βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο, το οποίο πρέπει να βγει στεγνό!

Tips:
Μπορείς να βράσεις το κινόα σε αναλογία με νερό 1:2 όπως το ρύζι κρατώντας χαμηλά τη φωτιά καθ’ όλη τη διάρκεια, και στη συνέχεια κάλυψε την κατσαρόλα με μία καθαρή πετσέτα μέχρι να κρυώσει το κινόα. Εγώ το έβρασα μαζί με ένα ξυλάκι κανέλλας και λίγο χυμό πορτοκαλιού για ενισχυμένο άρωμα!
Μπορείς στη μισή ζύμη να προσθέσεις 2 κουτ. σούπας κακάο, θα γίνουν πεντανόστιμα!
Για έξτρα άρωμα πορτοκάλι μπορείς να αντικαταστήσεις το γάλα με φρεσκοστυμμένο.

- γλυκά
- συνταγή
- αμύγδαλο.