Βελουτέ Σούπα Γλυκοπατάτας

Βελουτέ Σούπα Γλυκοπατάτας

Βελουτέ Σούπα Γλυκοπατάτας

  • 1 κιλό γλυκοπατάτες
  • 1 – 2 καρότα
  • 1 ½ – 2 ξερά κρεμμύδια
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 3 – 4κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά (κατά βούληση)
  • 1κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό (ή κρέμα γάλακτος) για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

  • Βάζετε τα λαχανικά κομμένα σε μικρά κομμάτια και τον κύβο σε κατσαρόλα με 1 ½ λίτρο νερό και αφήστε να πάρουν βράση.
  • Ρίχνετε λίγο αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και μαγειρεύετε για 30 – 35 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν (τα βλέπετε).
  • Αφού έχουν βράσει καλά, ρίχνετε το ελαιόλαδο, τα κατεβάζετε από τη φωτιά και με το ειδικό ραβδό-μπλέντερ πολτοποιείτε.
  • Σερβίρετε με το γιαούρτι (ή κρέμα).

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *