Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.
Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.

Βελουτέ Σούπα Γλυκοπατάτας

Βελουτέ Σούπα Γλυκοπατάτας

Βελουτέ Σούπα Γλυκοπατάτας

  • 1 κιλό γλυκοπατάτες
  • 1 – 2 καρότα
  • 1 ½ – 2 ξερά κρεμμύδια
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 3 – 4κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά (κατά βούληση)
  • 1κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό (ή κρέμα γάλακτος) για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

  • Βάζετε τα λαχανικά κομμένα σε μικρά κομμάτια και τον κύβο σε κατσαρόλα με 1 ½ λίτρο νερό και αφήστε να πάρουν βράση.
  • Ρίχνετε λίγο αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και μαγειρεύετε για 30 – 35 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν (τα βλέπετε).
  • Αφού έχουν βράσει καλά, ρίχνετε το ελαιόλαδο, τα κατεβάζετε από τη φωτιά και με το ειδικό ραβδό-μπλέντερ πολτοποιείτε.
  • Σερβίρετε με το γιαούρτι (ή κρέμα).

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.